Ouder – Kindbosbaden

Going to the woods is going home.

– John Muir

Wat?
Tijdens een ouder-kind bosbad neem je geen letterlijke duik in het bos, maar onderga je samen met je kind een intense natuurbeleving, op een andere manier dan dat je erdoorheen wandelt. Op speelse wijze ontdek je samen met je kind/kleinkind/leenkind de wonderen van het bos. Plezier en verwondering staan centraal en vies worden mag. Na een bosbad van ongeveer 3 kilometer, sluiten we af met iets lekkers, bosthee voor de volwassenen en boslimonade voor de kinderen.

Voor wie?
Wil je samen met je kind echt even tijd voor elkaar? Om samen het bos op een andere manier ontdekken dan je gewend bent? Weet jij hoe zacht hout kan aanvoelen en hoe bladeren klinken? Wil je wel eens ervaren wat kinder-Shinrin-Yoku of kinder-bosbaden met je doet als ouder/opa/oma/verzorger samen met je kind? Jullie zijn welkom, met of zonder ervaring in Shinrin-Yoku. Het enige dat van belang is, is dat zowel jij als je kind goed ter been zijn en jullie graag in de natuur zijn. Ouder-kind bosbaden zijn speciaal ontwikkeld voor een ouder en een kind in de leeftijd van 4 tot 9 jaar. Er kunnen maximaal 6 ouder-kind koppels mee (een ouder-kind koppel bestaat uit 1 volwassene en 1 kind tussen 4-9 jaar).

Door wie?
Op 22 oktober ga je het bos in onder begeleiding van Marije Geenevasen, gecertificeerd Gids Shinrin-Yoku en Natuurcoach, docente primair onderwijs en kinderyoga docente. In diverse banen werkte Marije veelvuldig met kinderen, zowel in het Kinderboekenmuseum (Den Haag), op basisscholen, kinderdagopvang, gehandicapte kinderen en tijdens kinderyogalessen. Deelnemers waarderen haar veilige en liefdevolle manier van werken. Tijdens dit bosbad staat de verbinding met je kind en verwondering centraal.

Vanaf december 2023 ga je bij de ouder-kind bosbaden het bos in met Dagmar van Wersch. Dagmar heeft ruime ervaring met het werken met kinderen. Zo verzorgt zij educatieve kunst workshops bij Marres huis voor hedendaagse cultuur in Maastricht en heeft zij gewerkt bij antroposofische kinderopvangorganisaties in Amsterdam en Maastricht. In haar werk weet zij haar passie en expertise in kunst (Rietveld Academie Amsterdam) en haar liefde voor de natuur voor kinderen te verenigen. Zij biedt kinderen de ruimte om spelenderwijs te ontdekken, waarbij het proces en het spelplezier voorop staan. Dagmar heeft de jaarcursus gevolgd bij Rhythms of Nature.

Data Ouder-kind Bosbaden
zondag 17 maart 2024,
09.30 – 11.30/12.00 uur: Ouder-Kind Bosbad, omgeving Maastricht/heuvelland (door Dagmar)
zondag 16 juni 2024,
09.30 – 11.30/12.00 uur: Ouder-Kind Bosbad, omgeving Maastricht/heuvelland (door Dagmar)
Kijk hier voor meer data met bosbaden voor volwassenen.

Weersomstandigheden
Slecht weer bestaat niet (slechte kleding overigens wel ;-)). Het bos is altijd heerlijk en voedend, of het nu regent of de zon schijnt. Het bosbad gaat dus door onder alle weersomstandigheden, behalve bij noodweer. In dat geval word je tijdig bericht.

Wat neem je wel/niet mee?
Het is raadzaam om goede wandelschoenen en ontspannen kleding te dragen die vies mag worden. Neem ook voldoende drinkwater voor jezelf en je kind mee, regenkleding en eventueel een oude handdoek of matje om op te zitten. Je telefoon en je fototoestel kun je het beste uitzetten of thuis laten, zodat je met je volle aandacht bij de ervaring zelf bent. Ook is het fijn als je geen parfum of aftershave op doet, dan ruiken we het bos beter. 😉

Kosten
Een ouder-kind bosbad kost 42,50 euro per ouder-kind koppel (1 volwassene en 1 kind tussen 3-9 jaar), inclusief bosthee, boslimonade en iets lekkers.

Aanmelden (noodzakelijk): info@rhythmsofnature.nl / 06-34988958
Als je een bevestiging hebt ontvangen en hebt betaald, ben je zeker van je plek.

Herontdek het oerritme in de natuur en jezelf