Individuele Natuurcoaching

‘Don’t be afraid. Change is such a beautiful thing,’ said the butterfly.

– Sabrina Newby

Als we kunnen zijn wie we werkelijk zijn, transformeren ook de vormen van ons leven, die dat proces weer versterken.

Verwelkom alles
In de natuur is alles welkom. Alles. Wat je vraag of uitdaging ook is.
En als alles welkom is, geef je het je de ruimte te transformeren zodat het jou kan gaan dienen. Het bos ondersteunt je hierbij op heel eenvoudige en krachtige wijze. Stap voor stap in jouw natuurlijke ritme, op een manier die bij jou past.

Als we kunnen zijn wie we werkelijk zijn, transformeren ook de vormen van ons leven, die dat proces weer versterken. Leven vanuit je unieke natuurlijke ritme vraagt moed en meestal gaan we dit pad niet vrijwillig aan. Vaak gebeurt er iets in je leven, zoals een burn-out, ziekte of een lastige situatie, waardoor je wordt uitgenodigd anders te kijken dan je tot nu toe hebt gedaan.

Werkwijze
Dit traject hoef je niet alleen te doen. Je wordt hierin begeleid door Marije Geenevasen, gecertificeerd Gids Shinrin-Yoku en Natuurcoach. Zij gebruikt eenvoudige krachtige werkvormen in en met de natuur, die je ondersteunen in dit traject. En als je jouw puls, jouw ritme, hebt hervonden, ontstaat er beetje bij beetje meer helderheid. Hierdoor kun je kleine en grote keuzes makkelijker maken, omdat je ze maakt vanuit een (her)verbinding met jezelf en ze je daardoor dichter brengen bij wie jij ten diepste bent. Op deze wijze verdiep je je levensreis en val je steeds meer samen met je essentie, jouw ware natuur.

N.B: Dit traject geeft geen medische diagnose en vervangt geen bezoek aan een arts of psycholoog. Bij intense of langdurige klachten is het  aan te raden hulp in te roepen van een medisch specialist.


Als ik terugkijk op de serie natuurcoachingssessies vind ik het verbluffend hoe ik er, ten dele onbewust, daadwerkelijk mee aan de slag ben gegaan. Het heeft bij mij geleid tot een nieuwe baan waar ik met ongelofelijk veel zin aan de slag ga.

Het is wonderlijk te mogen leren en ervaren hoe de natuur boodschappen naar je toe brengt die je op dat moment nodig hebt om te voelen en weten welke kant van het kruispunt je op moet gaan.

Marije is in staat een veilige omgeving te creëren met behulp van uitnodigingen die je keer op keer doen verwonderen over het behaalde resultaat en het opgeleverde inzicht over de situatie, maar zeker ook nieuwe inzichten in wie je bent. De serie kent een mooie opbouw en biedt ruimte aan de nodige tussentijdse reflectie.

Ik kan Marije aan iedereen aanraden die op een kruispunt staat en op zoek is naar eerlijke reflectie die je zowel kwetsbaar maakt en je tegelijkertijd terug zet in je eigen kracht. 

Astrid Verberne

Ik heb de natuurcoaching als heel erg fijn, leerzaam, ogen openend en intensief ervaren. Ik teer nog dagelijks na op de bossessies met jou en je fijne manier van begeleiden!

Ingrid van Wessum

Marije is ervan overtuigd dat je zelf alle ingrediënten met je meedraagt om verandering in je leven gestalte te kunnen geven. Ik denk dat ze daar gelijk in heeft, maar je hebt wel iemand nodig die je het vertrouwen geeft en de juiste vragen stelt om zelf het antwoord te kunnen vinden op je vraag. Marije doet dat op een liefdevolle manier, waarbij ze het bos gebruikt als praktijkruimte en werkplaats. Ik heb een mooi traject afgelegd. Er is veel in gang gezet en nu kan ik weer vol energie verder op mijn eigen pad. Veel dank voor de leuke sessies, die zelfs in de stromende regen veel hebben gebrachtt!

Annemiek Groen

Marije heeft me erg geholpen om mijn vragen en twijfels om te zetten in vertrouwen en concrete stappen. Ze zorgde voor steun en een ontspannen gevoel. De vraag die ik mee het bos in nam verdiepte zich en toonde achterliggende thema’s die om aandacht vroegen. Mijn twijfels verdwenen als sneeuw voor de zon. Dank Marije!

Sanne

Praktische informatie
Een natuurcoachingstraject bestaat uit vijf sessies van ongeveer 1,5 uur – 2 uur per keer en vindt plaats in het Savelsbos (buurt Maastricht, Limburg). Er zit een heldere structuur in dit traject, zodat je stapje voor stapje nieuwe wegen in jezelf opent. Dit kan, afhankelijk van je coachvraag, intensief zijn. Het is dus belangrijk dat je gedurende deze weken voldoende extra rust inbouwt om jezelf hierin te ondersteunen.

Tijdens de sessies in het bos word je begeleid door Marije Geenevasen, gecertificeerd natuurcoach én gecertificeerd coach Shinrin-Yoku (bosbaden). De data worden in onderling overleg afgestemd en vinden gemiddeld iedere twee weken plaats.
Kom je van ver? Dan bestaat er de mogelijkheid om in twee dagen achter elkaar twee sessies te doen en een overnachting in de buurt te boeken (tips zijn beschikbaar).

Kosten
Een natuurcoachingstraject bestaat uit vijf sessies van elk 1,5 – 2 uur in het bos. Dit totale traject bedraagt 525 euro.
Een eerste losse sessie is ook mogelijk. Je betaalt dan 125 euro en bepaalt daarna of je door wilt gaan met het gehele traject.

Wat neem je mee?
Het is raadzaam om goede wandelschoenen en ontspannen kleding te dragen en voldoende drinkwater, regenkleding (geen paraplu) en een matje of oude handdoek om op te zitten mee te nemen. Ook is het fijn om een opschrijfboekje mee te nemen om na afloop je inzichten te noteren.

Weersomstandigheden
Mijn ervaring is dat de natuur onder alle weersomstandigheden precies datgene brengt wat nodig is. De coachsessies gaan dus ook door als het regent. Alleen bij noodweer verzetten we de sessie. Hiervan word je uiterlijk een dag vooraf bericht.

Door de heldere vragen van Marije en haar verbinding met de natuur heb ik in relatief korte tijd geleerd om weer de stem van mijn intuïtie te herkennen en te volgen. Marije begeleidde mij op liefdevolle wijze door deze krachtige natuurcoachserie. Alles mocht er zijn, waardoor er ruimte ontstond aan te kijken wat er was. Een intens, maar prachtig traject als je jezelf daadwerkelijk durft aan te kijken. Het heeft mij een stevige zet gegeven in de goede richting.

Bart H.

Ik heb er nog steeds geen woorden voor wat er in dit traject in en met mij gebeurde. Alle kanten van het spectrum werden aangeraakt: oude pijnen, maar ook diepe heling. Magisch in alle opzichten. Een groot dank je wel vanuit mijn hart.

Moniek

Herontdek wie je van nature werkelijk bent

Herontdek wie je van nature werkelijk bent