RHYTHMS OF GAIA
Shinrin-Yoku Natuurretraite voor vrouwen

– nieuwe data nog niet bekend

RHYTHMS OF GAIA, Shinrin-Yoku Natuurretraite voor vrouwen
 – nieuwe data nog niet bekend

And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.

– Khalil Gibran

Rhythms of Gaia

Deze Rhythms of Gaia-retraite is speciaal voor vrouwen. Voor vrouwen die zich op een dieper niveau willen verbinden met Terra Gaia, de Oer-Aarde-Moeder in al haar verschijningsvormen en elementen.

In oktober is het in de natuur voelbaar dat de yin-energie steeds sterker wordt. Dit is dus bij uitstek de tijd om van buiten naar binnen te keren en je te verbinden met jouw oerbron voordat de winter begint. Tijd om te vertragen en te zijn. Tijd om de herfstige bosgrond te ruiken, je te warmen aan
vuur en samen te zingen. Alle aardende ervaringen zijn dit weekend gericht op de verbinding met de oerbron van Terra Gaia. Om je te laven aan haar krachten, maar ook om haar te voeden met jouw unieke zielenlicht, in verbinding met een kleine groep gelijkgestemde vrouwen.

And in the forest I go, to lose my mind and find my soul.

– John Muir

Wat doen we?
Dit Shinrin-Yoku Natuurweekend is een weekend in de prachtige natuur in Onderschey, Noorbeek, waarin je jezelf opent voor de Oer-Aarde-Moeder. Tijdens dit weekend leer je je verbinden met de bron van Terra Gaia en daarmee je eigen oneindige bron. Eenvoudige uitnodigingen ondersteunen je hierin. Je gaat op pad met een kleine groep natuurliefhebbers onder begeleiding van Marije Geenevasen, gecertificeerd Gids Shinrin-Yoku (bosbaden) en natuurcoach.

Het programma bestaat uit een mix van bosbaden, yoga en meditaties in de natuur. Alle onderdelen dit weekend zijn gericht zijn op het zakken in de yin-energie, de vrouwelijke energie van Zijn en ontvangen. Veel  activiteiten zullen plaatsvinden in stilte. De stilte, die jouw gehele proces ondersteunt, is een groot veld dat er altijd is. Daarnaast maken we onder andere ruimte voor zang (en wie wil dans), maken we vuur en voeren we eenvoudige (natuur)rituelen uit, die je uitnodigen op een ontspannen manier te verbinden met je lichaam en je vrouwelijke krachtbron. Deze rituelen zijn zowel afkomstig zijn uit de traditie van oude natuurvolkeren als de antroposofie.

Voor wie?
Wil je je samen met gelijkgestemde vrouwen op een dieper niveau verbinden met de Aarde Moeder en je eigen vrouwelijke bron? Verlang je ernaar het voedende en rustgevende ritme van de natuur in jezelf (opnieuw) te herkennen, zodat je het (verder) kunt integreren in je leven? Wil je je balans (her)vinden in je dagelijks leven en wat meer energie krijgen? Dan sluit deze natuurretraite aan bij jou. Om in alle rust het bos te ervaren, is er plek voor 8 – 10 vrouwen. We leggen geen lange afstanden af (max 8 kilometer), maar het is wel van belang dat je goed ter been bent.

Ervaringen van eerdere retraite-deelnemers
Deze natuurretraite heeft mij zoveel liefde en rust gebracht, die ik lichamelijk nog ervaar in mijn buik en hart. Ik voel me dankbaar om wat de natuur mij gegeven heeft. De retraite heeft me daarnaast vele kleine inzichten en mooie prachtige ervaringen gegeven, waardoor ik me waarlijk krachtig in Rust voel. Dank, Marije, vanuit mijn hart, voor jouw openheid, aandacht en je warme liefdevolle begeleiding van ons allemaal.
– Bea Heijnens

De eenvoud en vertraging gaf zoveel diepgang, plezier en een groots wijds gevoel. En de eenvoud en puurheid van jouw ZIJN, Marije, maakte dat ik daarin mee kon bewegen. Nogmaals dank daarvoor.
– Ernie Gerstmans

Het was prachtig! Het heeft mij rust en inzichten gebracht, ik kan weer doorademen, voel me blij! De retraite heeft iets magisch: de plek, de mooie tochten, het openstellen voor de natuur, de liefdevolle begeleiding, de ervaringen, mooie contacten. Voor iedereen een liefdevol kado aan zichzelf!
– Gisela Peelen

Het was heerlijk om zo te verstillen en één te worden met de natuur. Marije begeleidt dit heel rustig en professioneel. Ze heeft een scherp oog voor wat er speelt bij iedereen en wat ieder nodig heeft. Het heeft me rust en inzicht gebracht en ik kan het iedereen aanraden!
– Pauline Peerboom

De retraite bracht mij verbinding tussen lichaam, geest en ziel. En veel rust van binnen met een heldere kijk op van alles wat nu speelt in mijn leven. Door de veilige bedding die Marije creëerde, was er ruimte om wat zich aandiende te verwelkomen. Het was echt een kadootje om te ervaren. Wat ik ook bijzonder vond, was dat ik veel beter contact kon maken met mijn lichaam, ook doordat zij steeds uitnodigde om goed te voelen wat in het moment de juiste plek, houding was.
Ik vond de rituelen prachtig en verhelderend. Door de vragen die zij stelde en hoe zij de natuur daarin betrok, ging mijn eigen proces naar een dieper niveau. En dat zag ik ook in de groep, waardoor het versterkt werd bij iedereen.
– Monique Oude Vrielink

Praktische informatie en inschrijven

Plaats
Deze natuurretraite vindt plaats bij in de buurt van Noorbeek, Zuid-Limburg (NL). We zullen verblijven in Jardin Juliette, een herberg met grote tuin en weide, met veel ruimte om te ervaren wat er is. De herberg heeft twee gezamenlijke ruimtes en gedeelde kamers. Alle maaltijden en koffie & thee zijn biologisch en vegetarisch en worden voor ons vers bereid door Marie-Jose.

Data & Tijd
Data: Nieuwe data zijn nog niet bekend. Interesse? Stuur mij dan een mail (info@rhythmsofnature.nl); dan houd ik je als een van de eersten op de hoogte van nieuwe data.

Weersomstandigheden
Het bos is altijd heerlijk en voedend, of het nu regent of de zon schijnt. Slecht weer bestaat wat mij betreft dus niet (slechte kleding overigens wel ;-).  De buitenactiviteiten van de retraite gaan dus door onder alle weersomstandigheden, behalve bij noodweer. Dan passen we het programma wat aan.

Wat neem je wel/niet mee?
Het is raadzaam om goede waterdichte wandelschoenen en ontspannen kleding te dragen en voldoende drinkwater, regenkleding (geen paraplu) en een handdoek of matje om op te zitten mee te nemen. Je telefoon en je fototoestel kun je het beste uitzetten of thuis laten. Ook kun je beter geen parfum of aftershave op doen (als je dat al van plan was ;-)), dan ruiken we het bos beter. Ook verzoek ik je biologisch afbreekbare toiletartikelen mee te nemen en je eigen handdoeken.

Kosten
450 euro voor het gehele programma + 10 euro apart (contant) voor de yogales (door aparte yoga docente)
Inclusief twee overnachtingen op gedeelde kamers en inclusief alle vers bereide biologische & vegetarische maaltijden, koffie & thee en versnaperingen gedurende het gehele weekend.

Meer informatie / Aanmelden
Wil je graag mee? Stuur mij een mailtje naar info@rhythmsofnature.nl, zodat ik je kan laten weten of er nog plek is. De retraite gaat door bij minimaal 5 personen.