Shinrin-Yoku Natuurretraite Rhythms of Summer

Shinrin-Yoku Natuurretraite Rhythms of Summer

 19 – 23 juli 2021, Ecolonie, Frankrijk VOL

 

Everything in nature invites us constantly to be what we are.

– Gretel Ehrlich

Ruimte voor het zomerritme

De zomerretraite is voor deze zomer is VOL geboekt. Mocht je toch belangstelling hebben, laat dit dan weten via info@rhythmsofnature.nl. Ik zal je dan op de wachtlijst zetten en houd je dan als een van de eersten op de hoogte van volgende retraites.

De zomer is bij uitstek de tijd om je vaste ritmes los te laten, waardoor er ruimte kan ontstaan. Ruimte om te vertragen en te aarden. Ruimte om de warme bosgrond te ruiken, de beek langs je voeten te laten stromen, de libellen te horen zoemen en de wind met de wilgentakken te zien spelen. Deze aardende ervaringen brengen je in dieper contact met jouw unieke natuurlijke ritme, jouw ‘ware natuur’.


And in the forest I go to lose my mind and find my soul.

– John Muir

Wat doen we?
De Shinrin-Yoku Retraite Rhythms of Summer is een verwenweek in de natuur waarin je jezelf opent voor het ritme van de zomer om meer ruimte te maken voor jouw natuurlijke ritme. Eenvoudige uitnodigingen ondersteunen je hierin. Je gaat op pad met een kleine groep natuurliefhebbers (maximaal 8) onder begeleiding van Marije Geenevasen.

Iedere cursusdag beginnen we met een ‘bosbad’, dat grotendeels in stilte plaatsvindt in een van de prachtige bossen rondom Ecolonie en dat we afsluiten met bosthee en een gezonde zoete versnapering. Daarnaast maken we ruimte voor het bezoeken van enkele natuurlijke krachtplekken en voeren we eenvoudige natuurrituelen uit, die zowel afkomstig zijn uit de traditie van oude natuurvolkeren als de antroposofie. Op dinsdag zijn we een hele dag in het bos en nemen we alle tijd om ons onder te dompelen in de sprookjesachtige Wolvenvallei om via Forge Neuve terug te gaan naar Ecolonie.

Voor wie?
Ben je benieuwd naar Shinrin-Yoku of bosbaden? Verlang je ernaar het voedende en rustgevende ritme van de natuur op een dieper niveau te ervaren? Wil je je balans (her)vinden in je dagelijks leven en wat meer energie krijgen? Of zoek je gewoon wat ontspanning en sta je open voor meditatieve en aardende uitnodigingen in de natuur? Dan sluit deze natuurretraite aan bij jou. Om in alle rust het bos te ervaren, wandelen we in kleine groepen van maximaal acht deelnemers. We leggen geen lange afstanden af (max 8 kilometer op dinsdag), maar het is wel van belang dat je goed ter been bent.

Praktische informatie en inschrijven

Plaats
Deze natuurretraite vindt plaats op Ecolonie, in en rondom de prachtige vallei van de rivier de Ourche in de Lage Vogezen in Frankrijk (vanaf Maastricht ongeveer 400 km). Ecolonie biedt diverse overnachtingsmogelijkheden (tent, gites of hotel). Ook kun je als je dat wilt tegen betaling mee eten met de heerlijke biologische keuken. Direct grenzend aan Ecolonie grenst de adembenemende wolvenvallei, en van de mooiste plekken om te bosbaden.

Data & Tijd
Data: maandag 19 juli t/m vrijdag 23 juli 2021
Tijd: 3 ochtenden (maandag, donderdag en vrijdag) van 09.30 tot 12.30 uur en een hele dag op dinsdag (van 9.30 uur tot ongeveer 15.30 uur). De woensdag is een vrije dag; afhankelijk van de behoefte van de groep is er donderdagavond nog een avondsessie (facultatief). We verzamelen telkens 5 minuten voor aanvang bij het prikbord op de court van Ecolonie.
Introductie: zondagochtend van 9.30 – 11.00 uur (max 10 personen).

Weersomstandigheden
Het bos is altijd heerlijk en voedend, of het nu regent of de zon schijnt en volgens ons bestaat slecht weer niet. De retraite gaat dus door onder alle weersomstandigheden, behalve bij noodweer. In dat geval word je tijdig bericht.

Wat neem je wel/niet mee?
Het is raadzaam om goede wandelschoenen en ontspannen kleding te dragen en voldoende drinkwater, regenkleding (geen paraplu) en een handdoek of matje om op te zitten mee te nemen. Je telefoon en je fototoestel kun je het beste uitzetten of thuis laten.

Kosten
295 euro, inclusief afgestemd programma met bosthee & een gezonde versnapering per cursusdag en een verse biologische lunch met oa bossoep + een drankje op Forge Neuve op dinsdag. Exclusief overige maaltijden, reis en overnachtingen (je kiest hierbij zelf of je in een tent, een gastenkamer of een gîte wilt overnachten). Je boekt je cursus, overnachting en eventuele maaltijden zelf direct bij Ecolonie.

Meer informatie / Aanmelden
De zomerretraite is voor deze zomer is VOL geboekt. Mocht je toch belangstelling hebben, laat dit dan weten via info@rhythmsofnature.nl. Ik zal je dan op de wachtlijst zetten en houd je dan als een van de eersten op de hoogte van volgende retraites.

Voor vragen/meer informatie: info@rhythmsofnature.nl / 06-34988958
Aanmelden cursus en overnachting: Je reserveert je cursus én overnachtingen direct via Ecolonie. Het is fijn als je mij daarnaast ook een mailtje stuurt dat je je hebt aangemeld (info@rhythmsofnature.nl). Via dit adres kun je je cursus en overnachting direct boeken: https://www.ecolonie.eu/nl/activiteiten/cursussen/shinrin-yoku-natuurretraite