Over Shinrin-Yoku

There is another alphabet, whispering from every leaf, singing from every river, shimmering from every sky.

– Dejan Stojanovic

In Japan is het de normaalste zaak van de wereld: shinrin-yoku, wat letterlijk ‘bosbaden’ of ‘bostherapie’ betekent. In Nederland begint het bekender te worden, maar nog lang niet bij iedereen. Tijdens een Shinrin-Yoku sessie of een bosbad neem je geen echte duik in het bos, maar onderga je een intense natuurbeleving, die in relatief korte tijd verbazingwekkend veel goeds doet voor lichaam en geest. Bosbaden biedt je een eenvoudige ingang om op zeer toegankelijke wijze op een diep niveau een fysieke en geestelijke ontspanning te ervaren.

Boost voor immuunsysteem
Uit talloze onderzoeken blijkt dat bosbaden een boost geeft aan het immuunsysteem en veel positieve effecten heeft op een goede gezondheid van lichaam en geest. Daarnaast is het vooral heerlijk en magisch om het bos op een innerlijke manier te ervaren.

Shinrin-Yoku en de natuurlijke ritmes
We werken in het bos met een intuïtieve variant van Shinrin-Yoku, die vooral gericht is op het (her)ontdekken van je intuïtie via ervaring (in plaats van het vergaren van cognitieve kennis, wat de meesten van ons al genoeg doen ;-)). Door letterlijk en figuurlijk mee te bewegen met dit ritmes in de natuur leer je je eigen natuurlijke ritmes in de dag, de week, het jaar en zelfs je leven beter te leren herkennen. Deze voor jou authentieke ritmes kun je dan als een natuurlijke leidraad in je leven gebruiken, waardoor kleine en grotere keuzes beter aansluiten bij wie jij bent.

Thuiskomen
Deelnemers ervaren shinrin-yoku als rustgevend, vreugdevol en zelfs als een vorm van thuiskomen. Vreemd is dat niet. Wij zijn als mens immers onderdeel van de natuur. Die verbinding is eeuwenoud.