Bosbaden

In every walk with nature one receives far more than he seeks.

– John Muir

Dompel je onder in de magie van het bos en beleef de natuur als nooit tevoren. 

Leer de oerkracht, de natuurlijke ritmes en liefde van moeder aarde (weer) ervaren.

Wat?
Tijdens een bosbad neem je geen letterlijke duik in het bos, maar onderga je een intense natuurbeleving, die in relatief korte tijd verbazingwekkend veel goeds doet voor lichaam en geest. Door middel van eenvoudige uitnodigingen ontdek je hoe je je op een dieper niveau kunt verbinden met de natuur, tot rust kunt komen en opladen. Dit gebeurt veelal in stilte, zodat je alle ruimte krijgt om het bos op jouw manier te ervaren. We sluiten af met bosthee en een gezonde versnapering.

Voor wie?
Wil je wel eens ervaren wat Shinrin-Yoku je brengt? Verlang je ernaar het voedende en rustgevende ritme van de natuur op een dieper niveau te ervaren? Of zoek je gewoon wat ontspanning, houd je van natuur en wil je het bos wel eens meditatief én aardend ondergaan? Je bent welkom, met of zonder ervaring in Shinrin-Yoku. Het enige dat van belang is dat je goed ter been bent, graag in de natuur bent en een open mind hebt. Ben je benieuwd hoe eerdere deelnemers een bosbad ervaarden? Scroll naar beneden of klik hier.

Door wie?
Je gaat samen met een kleine groep natuurliefhebbers het bos in onder begeleiding van Marije Geenevasen, gecertificeerd Gids Shinrin-Yoku en Natuurcoach. Deelnemers waarderen haar veilige en liefdevolle manier van werken en ervaren haar bosbaden als een vorm van thuiskomen, vanzelfsprekend en wonderlijk tegelijkertijd. Tijdens dit bosbad leer je nauwelijks over de wetenschappelijke effecten van shinrin-yoku, maar onderga je ze. Op deze wijze kun je je ervaringen beter verinnerlijken, zodat het jóuw ervaring en jouw wijsheid wordt in plaats van kennis uit een boekje.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Eenmaal los van het versnelde dagritme nam de magie van het bos het over. Een vorm van thuiskomen, vanzelfsprekend  en wonderlijk tegelijkertijd.
Renske van der Sluis

 Beslist een aanrader als je ‘anders’ naar het bos wilt leren kijken, als je je dieper wilt verbinden met de natuur.
Chantal Hofman

Gezamenlijk in stilte in het bos zijn, voelde heel geborgen en steunend. Met mooie uitnodigingen van Marije maakte dat ik me heel makkelijk kon overgeven aan het moment en echt even kon ‘zijn’.
– Merel Claessens

Op deze manier in de natuur zijn, herinnerde mij aan de bron van mijn bestaan. Het bosbad heb ik ervaren als een magische mini-reis naar wie ik in werkelijkheid ben met al mijn potenties. Heel vreugdevol!
– Annick Marteaux

Wat was het een magische reis om het bos in al haar sferen te beleven. Ik ben er nog stil van.
– Bart

Meer ervaringen van deelnemers

Data bosbaden
za 4 februari 2023,
09.30 – 11.30/12.00 uur, Prilste Lente Bosbad (Imbolc), Zuid-Limburg nog twee plekken
za 18 maart 2023,
09.30 – 11.30/12.00 uur, Lente equinox (Ostara), Zuid-Limburg NIEUW
za 13 mei 2023,
09.30 – 11.30/12.00 uur, Vruchtbare zomer (Beltane) , Zuid-Limburg NIEUW

Weersomstandigheden
Slecht weer bestaat in mijn ervaring niet (slechte kleding overigens wel ;-)). Het bos is altijd heerlijk en voedend, of het nu regent of de zon schijnt. Het bosbad gaat dus door onder alle weersomstandigheden, behalve bij noodweer. In dat geval word je tijdig bericht.

Wat neem je wel/niet mee?
Het is raadzaam om goede wandelschoenen en ontspannen kleding te dragen en voldoende drinkwater, regenkleding (geen paraplu) en een handdoek of matje om op te zitten mee te nemen. Je telefoon en je fototoestel kun je het beste uitzetten of thuis laten. Ook is het fijn als je geen parfum of aftershave op doet, dan ruiken we het bos beter. 😉

Kosten
Een bosbad  kost 32,50 euro p/p inclusief bosthee en een gezonde biologische versnapering. Een ouder-kind bosbad kost 45 euro per ouder-kind koppel (1 volwassene en 1 kind tussen 3-8 jaar), inclusief bosthee, boslimonade en iets lekkers.

Aanmelden (noodzakelijk): info@rhythmsofnature.nl / 06-34988958
Als je een bevestiging hebt ontvangen en hebt betaald, ben je zeker van je plek.

Herontdek het oerritme in de natuur en jezelf

Herontdek het oerritme
in de natuur en jezelf