Over Rhythms of Nature

Rhythm is the universal Mothertongue, it is the language of the soul.

– Gabriëlle Roth

Rhythms of Nature, Shinrin-Yoku Centrum Heuvelland, brengt je via de natuur terug naar jezelf en je eigen unieke ritme.

Oerritme
Sinds oertijden ademt de mens mee in het ritme van de aarde. Nu we leven in een tijd waar het aardse ritme minder vanzelfsprekend is, is het heilzaam je regelmatig te verbinden met de ritmes in de natuur, zowel voor jezelf als de aarde. Dit natuurlijke ritme was voor oude natuurvolken als een hartslag, die de maat van de jaargetijden, maar ook het leven aangaf. Met dit oerritme sloten zij aan op de universele cyclische beweging die in alles aanwezig is en belangrijke momenten in het jaar, de maand en de dag markeerde.

Je authentieke ritme

Als je je bewust verbindt met de ritmische cyclus in de natuur, leer je je eigen natuurlijke ritmes beter kennen. Die worden dan als een natuurlijke leidraad in je leven, waarop jij het beste kunt gedijen en van waaruit je heldere keuzes kunt maken in je leven, die aansluiten bij wie je werkelijk bent.

Shinrin-Yoku of bosbaden is een eenvoudige, krachtige manier om met deze cadans van de natuur (opnieuw) in contact te komen en daarmee met jezelf. Rhythms of Nature, Shinrin-Yoku Centrum Heuvelland, biedt een divers aanbod waarin je dit kunt ervaren.

Herontdek het

oerritme in de natuur

adem mee met de cadans

van de aarde

vind je unieke ritme

en kom thuis bij jezelf.