Retraites leren vormgeven & begeleiden

8 t/m 12 juli 2024; terugkomdag via zoom 4 oktober 2024
Conferentiecentrum de Poort, Groesbeek, NL

Door de eeuwen heen hebben mensen zich teruggetrokken in de natuur om innerlijke rust te vinden. De combinatie natuur en stilte is ongelooflijk krachtig.

Het is een groot cadeau en voorrecht om anderen te mogen begeleiden in deze kostbare reis naar binnen. En het vraagt om een nauwkeurige afstemming, om dit zuiver en met de juiste aandacht te doen.

Wat er voor nodig is om een retraite zo vorm te geven, dat de deelnemers een diepgaande en onvergetelijke reis maken, dat leren wij je graag in de training Retraites vormgeven en begeleiden. Het wordt een bijzondere 5-daagse waarin jij leert wat er voor nodig is om een retraite in de natuur zo vorm te geven, dat de deelnemers een diepgaande en onvergetelijke reis maken.

Opzet training
De training heeft de vorm van een retraite. Er is tijd en ruimte om naar binnen te keren. Er zullen vele momenten van stilte zijn. We doen prachtige aandacht oefeningen in de natuur. Zo ervaar je wat de impact is van in retraite zijn. Binnen deze vorm ga je ook leren. Wat doe je als begeleider juist wel en niet? Wat zijn belangrijke zaken die je moet weten? Wat zijn valkuilen? Welke dingen moet je vooral niet doen als begeleider? Daar reflecteer je op en dat bespreek je in de groep.

De reader die je meekrijgt staat vol met 50 natuurwerkvormen, belangrijke tips, vele mooie aandachtsoefeningen en prachtige gedichten, waarmee je jouw eigen retraite kan vormgeven of je bestaande retraite mee kan aanvullen. Ook krijg je tips hoe je jouw retraite het beste in de markt kunt brengen.

Terugkom moment
Na 3 maanden is er een terugkom moment via Zoom op 4 oktober 2024. In de tussentijd ontwerp jij, samen met 2 studiemaatjes een dagretraite. Die retraite geven jullie samen aan een groep oefen-deelnemers (vrienden, collegae, open inschrijving). Samen evalueren jullie de bevindingen. Tijdens de Zoom meeting krijgen jullie de gelegenheid te vertellen hoe het ging en kunnen vragen die je nog hebt besproken worden.

Meer informatie
Deze Training is samengesteld door Nanette Kant van Innnersteps en Marije Geenevasen van Rhythms of Nature. Voor de volledige informatie en het boeken van de training:  Innersteps, School voor Natuurcoaching.